Logo Railhobby
Advertentie
 
 

Nu in Railhobby

De Blokkendoos-motorrijtuigen terug in afleveringsstaat

De tijd dat Nederlands vooroorlogs materieel in model nauwelijks verkrijgbaar was, ligt inmiddels ver achter ons. Philotrain en Erwin Werps hebben baanbrekend werk verricht met de fraaiste modellen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Maykel Kastelijn en Poldermodel stortten zich op de Stroomlijners uit die tijd, zowel als bouwpakket als kant & klaar. Inmiddels hebben ook de grootseriefabrikanten dit tijdperk ontdekt. Ook Roco heeft van zich laten horen met het uitbrengen van een tweetal mooie crème/groene Blokkendoos-drierijtuigstellen. Lees meer...

Laatste nieuws

Geen eerste, wel laatste treinkaartje voor Spoorwegmuseum

De zoektocht van Het Spoorwegmuseum naar het eerste treinkaartje uit 1839 heeft (nog) geen resultaat gehad. De oproep leverde wel veel reacties op, en ook een paar bijzondere vondsten waaronder een treinkaartje uit 1878. Veel mensen dachten in het bezit te zijn van het allereerste kaartje, maar bleken steevast de replica uit 1939 te hebben bewaard. De oproep van het museum om het laatste papieren treinkaartje op te sturen heeft wel resultaat gehad. Een kaartje van Den Haag Ypenburg naar Voorburg, 9 juli ’s nachts om 4.01 uur gekocht, blijkt het allerlaatste papieren kaartje te zijn. De schenker van dit kaartje ontvangt van Het Spoorwegmuseum €250.

Komende evenementen

Dampend Súdwest Fryslân

Naam evenement: Dampend Súdwest Fryslân
Begindatum: 30 augustus 2014
Einddatum: 31 augustus 2014
Openingstijden: 09:30-18:00 uur
Locatie: Snits (Sneek)
Aanvullende informatie: www.dampendenbruisendsudwestfryslan.nl

 

 

 

Volg Railhobby!

facebook twitter rss youtube

Uitgebreide zomerdienst bij de Museumstoomtram

Bron: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Vanaf zaterdag 18 juli tot en met zondag 16 augustus voert de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik de uitgebreide zomerdienstregeling uit. Iedere dag zullen twee of drie historische Nederlandse stoomlocomotieven de stoomtramritten verzorgen tussen Hoorn en Medemblik en aansluiting geven op historische bootdiensten en autobusdiensten naar andere musea.

Loc NS 7742 Bello wordt deze zomer 95 jaar oud en rijdt (onder technisch voorbehoud) dagelijks in de tramdienst. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt bovendien met een van beide vierkante stoomtramlocomotieven gereden (HTM 8 Ooievaar of de Gooische 18). Nieuw in 2009: de verder uitgebreide speurtocht Stoomsafari met voetplaatritten in Medemblik en de tentoonstelling Stoomtrams door de Tijd in station Medemblik.

Meer informatie, ook over het te gebruiken materieel: www.museumstoomtram.nl of tel. 0229-214862.

Log inNieuwsbrief

E-mail:

Bekijk hier de demo!

demoprintscreen

2e klas profiel

Ook reageren op artikelen en blogs? Maak een 2e klas profiel aan! (abonnees kunnen reageren met hun 1e klas profiel)

 
 

 
Copyright © 2012 Scala Publishing b.v. Alle rechten voorbehouden.
disclaimer