Logo Railhobby
 
 

Nu in Railhobby

De NS 1501 van Elotrains Production

Elotrains Production, bekend van de Plan K rijtuigen in HO heeft na enige vertraging op Ontraxs! 2014 het HOmodel van de NS 1501 gepresenteerd. Railhobby testte en beoordeelde de gewone gelijkstroomuitvoering die voor € 264,95 te koop zal zijn. De drierailvariant gaat € 286,95 kosten. Een decoderinterface en een locatie voor een luidspreker maken het mogelijk de modellen te digitaliseren en van geluidsopties te voorzien. Lees meer...

Laatste nieuws

Railhobby mei/ juni nu online!

In de Railhobby-uitgave van mei/juni leest u uitgebreid over Lausanne in Zutphen, over het digitaliseren van een Zwitserse Re4/4 I en wordt de NS 1501 van Elotrains Production besproken in Railtest. Dit en nog veel meer leest u in de nieuwe uitgave van Railhobby!

 

Komende evenementen

Ho-modelautoclub Nederland ruilbeurs in de schaal 1: 87

Naam evenement: Ho-modelautoclub Nederland ruilbeurs in de schaal 1: 87.
Begindatum: 14 september 2014
Einddatum: 14 september 2014
Openingstijden: 10:00 tot 14:00 uur
Locatie: Dorpshuis “Het Hart”, Jolinkweg 2, 7211 DM EEFDE
Aanvullende informatie: www.ho-modelautoclub.nl

Volg Railhobby!

facebook twitter rss youtube

België voltooit als eerste hsl-netwerk

Bron: Redactie

Thalys15 jaar na de eerste rit van de Eurostar is het Belgische hogesnelheidsnet eindelijk volledig operationeel. De Thalys rijdt vanaf zondag 13 december van Antwerpen naar Amsterdam over de nieuwe hogesnelheidslijn. Ook richting Keulen gaat het laatste Belgische stukje hsl lijn voor de Duitse grens open. Hiermee is België het eerste land in Europa dat zijn hsl-netwerk voltooit. Voor de reiziger betekent dit dat de reistijd tussen Brussel en Amsterdam met 49 minuten wordt gereduceerd. Een rit naar Keulen wordt 29 minuten sneller. Zodra het beveiligingssysteem op het traject Rotterdam-Amsterdam op ETCS 2 is gebracht, duurt de treinreis naar de Nederlandse hoofdstad nog minder lang. Hetzelfde geldt voor het traject Brussel-Keulen. Het duurde tot 23 december 2008 voor het beveiligings- en signalisatiesysteem ETCS 2 klaar was. Dat is de nieuwe Europese standaard waar in de toekomst alle Europese hogesnelheidslijnen en hogesnelheidstreinen mee worden uitgerust. Elke dag vertrekken 63 hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar 42 bestemmingen, goed voor ruim 10 miljoen klanten op jaarbasis.

Trackback(0)
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar
U moet ingelogd zijn om commentaar te geven. Eerst registreren als u nog geen account hebt.

busy

Log inNieuwsbrief

E-mail:

Bekijk hier de demo!

demoprintscreen

2e klas profiel

Ook reageren op artikelen en blogs? Maak een 2e klas profiel aan! (abonnees kunnen reageren met hun 1e klas profiel)

 
 

 
Copyright © 2012 Scala Publishing b.v. Alle rechten voorbehouden.
disclaimer