Logo Railhobby
Advertentie
 
 

Nu in Railhobby

Terugkeer van de Varkenssnuit

Halverwege mei 1933 reed bij Broekheurne voor het eerst een motorwagen van het type Hannover de Nederlandse grens over, naar Enschede Zuid. Precies 81 jaar later, na een restauratieperiode die 12 jaar duurde, nam de MBS een dergelijk railvoertuig opnieuw in gebruik. De voormalige T1 van de Kleinbahn Delmenhorst-Harpstedt laat oude tijden herleven.

Lees online verder

Laatste nieuws

Railhobby oktober staat online

De oktoberuitgave van Railhobby is nu online te lezen. In deze nieuwe uitgave leest u over de modules Emville, de trix-elocs voor Scandinavische ertstreinen en de ambulancetrein in de Eerste Wereldoorlog. Ook leest u een item over het oer-Hollandse sluisje in model en de terugkeer van de varkenssnuit. Dit alles en nog veel meer in de nieuwste online uitgave van Railhobby. Klik hier om de uitgave online te lezen.

Komende evenementen

15e Smalspoormodelbouwdagen

Naam evenement: 15e Smalspoormodelbouwdagen
Begindatum: 27 september 2015
Einddatum: 28 september 2015
Openingstijden: 10:30-16:30 uur
Locatie: Stoomtrein Valkenburgse Meer, J.Pellenbargweg 1, 2235 SP Valkenburg ZH
Aanvullende informatie: http://www.smalspoormuseum.nl/Evenementen/index.html

Volg Railhobby!

facebook twitter rss youtube

België voltooit als eerste hsl-netwerk

Bron: Redactie

Thalys15 jaar na de eerste rit van de Eurostar is het Belgische hogesnelheidsnet eindelijk volledig operationeel. De Thalys rijdt vanaf zondag 13 december van Antwerpen naar Amsterdam over de nieuwe hogesnelheidslijn. Ook richting Keulen gaat het laatste Belgische stukje hsl lijn voor de Duitse grens open. Hiermee is België het eerste land in Europa dat zijn hsl-netwerk voltooit. Voor de reiziger betekent dit dat de reistijd tussen Brussel en Amsterdam met 49 minuten wordt gereduceerd. Een rit naar Keulen wordt 29 minuten sneller. Zodra het beveiligingssysteem op het traject Rotterdam-Amsterdam op ETCS 2 is gebracht, duurt de treinreis naar de Nederlandse hoofdstad nog minder lang. Hetzelfde geldt voor het traject Brussel-Keulen. Het duurde tot 23 december 2008 voor het beveiligings- en signalisatiesysteem ETCS 2 klaar was. Dat is de nieuwe Europese standaard waar in de toekomst alle Europese hogesnelheidslijnen en hogesnelheidstreinen mee worden uitgerust. Elke dag vertrekken 63 hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar 42 bestemmingen, goed voor ruim 10 miljoen klanten op jaarbasis.

Log inNieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze
nieuwsbrief te ontvangen en
maak kans op een mooie prijs!
E-mail adres:
Voornaam:
Tussenvoegsel:
Achternaam:
Geboortedatum:
Huisnummer:
Postcode:

Bekijk hier de demo!

demoprintscreen

Advertentie

2e klas profiel

Ook reageren op artikelen en blogs? Maak een 2e klas profiel aan! (abonnees kunnen reageren met hun 1e klas profiel)

 
 

 
Copyright © 2012 Scala Publishing b.v. Alle rechten voorbehouden.
disclaimer