Logo Railhobby
Advertentie
 
 

Nu in Railhobby

De Blokkendoos-motorrijtuigen terug in afleveringsstaat

De tijd dat Nederlands vooroorlogs materieel in model nauwelijks verkrijgbaar was, ligt inmiddels ver achter ons. Philotrain en Erwin Werps hebben baanbrekend werk verricht met de fraaiste modellen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Maykel Kastelijn en Poldermodel stortten zich op de Stroomlijners uit die tijd, zowel als bouwpakket als kant & klaar. Inmiddels hebben ook de grootseriefabrikanten dit tijdperk ontdekt. Ook Roco heeft van zich laten horen met het uitbrengen van een tweetal mooie crème/groene Blokkendoos-drierijtuigstellen. Lees meer...

Laatste nieuws

Geen eerste, wel laatste treinkaartje voor Spoorwegmuseum

De zoektocht van Het Spoorwegmuseum naar het eerste treinkaartje uit 1839 heeft (nog) geen resultaat gehad. De oproep leverde wel veel reacties op, en ook een paar bijzondere vondsten waaronder een treinkaartje uit 1878. Veel mensen dachten in het bezit te zijn van het allereerste kaartje, maar bleken steevast de replica uit 1939 te hebben bewaard. De oproep van het museum om het laatste papieren treinkaartje op te sturen heeft wel resultaat gehad. Een kaartje van Den Haag Ypenburg naar Voorburg, 9 juli ’s nachts om 4.01 uur gekocht, blijkt het allerlaatste papieren kaartje te zijn. De schenker van dit kaartje ontvangt van Het Spoorwegmuseum €250.

Komende evenementen

Dampend Súdwest Fryslân

Naam evenement: Dampend Súdwest Fryslân
Begindatum: 30 augustus 2014
Einddatum: 31 augustus 2014
Openingstijden: 09:30-18:00 uur
Locatie: Snits (Sneek)
Aanvullende informatie: www.dampendenbruisendsudwestfryslan.nl

 

 

 

Volg Railhobby!

facebook twitter rss youtube

België voltooit als eerste hsl-netwerk

Bron: Redactie

Thalys15 jaar na de eerste rit van de Eurostar is het Belgische hogesnelheidsnet eindelijk volledig operationeel. De Thalys rijdt vanaf zondag 13 december van Antwerpen naar Amsterdam over de nieuwe hogesnelheidslijn. Ook richting Keulen gaat het laatste Belgische stukje hsl lijn voor de Duitse grens open. Hiermee is België het eerste land in Europa dat zijn hsl-netwerk voltooit. Voor de reiziger betekent dit dat de reistijd tussen Brussel en Amsterdam met 49 minuten wordt gereduceerd. Een rit naar Keulen wordt 29 minuten sneller. Zodra het beveiligingssysteem op het traject Rotterdam-Amsterdam op ETCS 2 is gebracht, duurt de treinreis naar de Nederlandse hoofdstad nog minder lang. Hetzelfde geldt voor het traject Brussel-Keulen. Het duurde tot 23 december 2008 voor het beveiligings- en signalisatiesysteem ETCS 2 klaar was. Dat is de nieuwe Europese standaard waar in de toekomst alle Europese hogesnelheidslijnen en hogesnelheidstreinen mee worden uitgerust. Elke dag vertrekken 63 hogesnelheidstreinen vanuit Brussel naar 42 bestemmingen, goed voor ruim 10 miljoen klanten op jaarbasis.

Log inNieuwsbrief

E-mail:

Bekijk hier de demo!

demoprintscreen

2e klas profiel

Ook reageren op artikelen en blogs? Maak een 2e klas profiel aan! (abonnees kunnen reageren met hun 1e klas profiel)

 
 

 
Copyright © 2012 Scala Publishing b.v. Alle rechten voorbehouden.
disclaimer