Home Tijdschrift Specials en projecten

Specials en projecten

Railhobby Projecten

rollend materieel
rollend materieel

In oktober 2017 verscheen een nieuwe uitgave van Railhobby Projecten. Met als thema Rollend Materieel: locomotieven, rijtuigen, goederenwagons en treinstellen. Artikelen van tijdperk II tot VI, zowel het grootvoorbeeld als model. Naast alle railvoertuigen vult een wegvoertuig de pagina’s, in het kader doen en superen.

Over baan en bouw

In Railhobby Projecten – Over Baan en Bouw staan de beste artikelen uit reeds verschenen edities van Railhobby over het bouwen van een modelbaan, een diorama, een polderlandschap of een rotswand. Ook het zelf bouwen van een weegbrug en een keermuur komen aan de orde. Of een fotospoordijk waarop u uw favoriete locs kunt fotograferen.

industrie

Over Industrie en Landbouw draait helemaal om de wijze hoe de modelspoorder op een creatieve manier zelf fabrieken, bruggen en loodsen in model kan nabouwen en in landschappen kan plaatsen.

stad en landschap

Railhobby Projecten – Over Stad en Landschap is de eerste uitgave van Railhobby Projecten. Een echte collectors item! Deze Railhobby Projecten draait helemaal om de wijze hoe de modelspoorder op een creatieve manier zelf stad en landschap in modelspoor kan nabootsen.

Railhobby Specials

Deze special is maar liefst 100 pagina’s dik en bevat een alfabetisch overzicht van nieuwe producten die in 2018 worden verwacht. Bovendien een fotoreportage waarop de laatste trends te zien zijn, interviews over digitaal rijden, een uitgebreid verslag over de grootste primeur op de beurs: de Hondekop 4 van Artitec en natuurlijk een verslag van onze jubileum loc, de NS 2240.

Rijden door de tijd

Voor historici is het tijdperk denken een handvat om op verantwoorde manier om te gaan met de historie van een der belangrijke vindingen van de mensheid: de spoorweg. De geschiedenis van het grote spoor als voorbeeld voor de modelbaan. Dat is ook het uitgangspunt geweest bij de samenstelling van deze Railhobby special over de rijden door de tijd.

Special Light train

Guus FerrŽée ging in Nederland en daar buiten op zoek naar ontwikkeling op het gebied van de lichtgewicht trein: de light-train. In deze Railhobby special kunt u alles lezen over deze vroegere light train ontwikkelingen.

seinen special

Seinen en treinen, twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Met deze woorden wordt deze populaire special van Railhobby gepresenteerd. Een uitgave gewijd aan alles wat bij het spoor, zowel in het groot als in model, met seinen en seinbeelden heeft te maken.

raccordementen

In deze speciale uitgave van Railhobby hebben redacteuren en medewerkers hun kennis op het gebied van raccordementen gebundeld en vastgelegd als voorbeeld voor de modelspoorder.