200e jubileumaflevering Rail Away

0
1252
Foto: EO

Na bijna 25 jaar uitzenden heeft Rail Away de 200e aflevering bereikt. Binnenkort zendt de EO deze jubileumaflevering “De koning der Bergen” uit. De aflevering speelt zich af in spoorwegland Zwitserland. De aflevering wordt uitgezonden op vrijdag 11 januari om 19.50 uur, NPO 2.

De jubileumuitzending gaat van start met een stoomlocomotief op het Furka-bergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. Voor de 200e aflevering is gebruik gemaakt van een speciale Cineflex-camera die onder een helikopter hangt. Daarmee zijn unieke beelden gemaakt van de Gornergratbahn. De wereldberoemde ‘Glacier Express’ biedt een prachtig zicht op de Zwitserse bergwereld en rijdt vlak langs de grootste ijsmassa van de Alpen, die maar liefst 23 kilometer lang is. Vanuit Zermatt gaat de kijker langs dichte bossen en alpenweide naar een spectaculaire hoogte van 3089 meter. Eenmaal boven weet de reiziger zich te omringen door 29 toppen van meer dan 4000 meter hoog, met natuurlijk het uitzicht op de ‘koning der bergen’: de Matterhorn.

Nachtelijke special
Als feestelijk eerbetoon wordt op NPO 2 in de nacht van 11 op 12 januari de hele nacht Rail Away uitgezonden. Tijdens deze nacht doorkruist de kijker per trein de wereldkaart met van elk continent twee afleveringen uit een recent of ver verleden, en uit Europa zelfs vijf.

Nieuwe aflevering
Ook op 18 januari wordt er een nieuwe, speciale sneeuwaflevering van Rail Away uitgezonden. In deze aflevering doorkruist Rail Away het departement Haut-Savoie in Frankrijk. Een klein tandradbaantje reist dwars door een besneeuwde bergwereld en dichte naaldbossen richting de Mont-Blanc.

NPO 1 Extra
Vanaf 1 januari is Rail Away ook op NPO 1 Extra te zien, met op 11 januari om 20.25 uur de documentaire ‘Een Hollands spoor in Zwitserland’. Na deze documentaire uit 1996 ontstond de serie Rail Away. Zaterdag 12 januari wordt vanaf 12.00 uur de complete herhaling van de Rail Away Nachttrein uitgezonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here