45ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen op Nienoord

Een heerlijk dagje uit voor de echte liefhebber, maar ook zeker voor het hele gezin!

0
1323

Dit jaar vindt de 45ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen plaats van 10 t/m 13 mei 2018 in Familiepark Nienoord. Er komen deelnemers uit de hele wereld naar de Stoomdagen om hun modellen aan het publiek en aan elkaar te tonen. Het publiek bestaat jaarlijks uit wel 12.000 bezoekers.

Op het station en het treindepot zullen vooral stoomlocomotieven te zien zijn. En u kunt instappen voor een treinritje door de bossen van Nienoord. Ook is er dit jaar weer de expositietent, hier ontdekt u de Nederlandse geschiedenis van de stoomtrein in een expositie van de Nederlandse en Nederlands-Indische Stoommodellen. En er staat een grote spoorbaan opgesteld, waarop ook met miniatuur stoomtreintjes gereden kan worden. En voor de echte liefhebbers zijn er de verkoopstands.

Groot Stoom
Ook dit jaar zijn de levensgrote stoommachines en andere stoomvoertuigen dagelijks te bewonderen op het voorplein van het Familiepark. Deze grote stoommachines uit binnen- en buitenland maken op vrijdag een optocht over het landgoed en door het dorp. Ook zijn er verschillende grote model-tractoren en walsen die in en om het Familiepark rijden.

Lasergamen en lego
Heeft u alle treinen gezien, dan kunt u zelf, met uw (klein)kinderen, aan de slag met lego en duplo. Bouw de mooiste trein en rijdt over het spoor in uw eigen modelwereld. Is het tijd voor wat meer actie dan kunnen uw (klein)kinderen spelen in het Familiepark. Op donderdag en zondag is er ook een mogelijkheid om te lasergamen, op de zaterdag hebben we de rodeostier en op alle dagen een luchtkussen spektakel.

Fakkeltocht
Op de zaterdagavond vindt traditioneel de fakkeltocht plaats. Het spoor van Station Nienoord wordt sfeervol verlicht en bezoekers zijn van harte welkom om een ritje met de trein te komen maken.

Stoomdagen Nienoord, een heerlijk dagje uit voor de echte liefhebber, maar ook zeker voor het hele gezin!

Het evenement is dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur toegankelijk.
De entreeprijs is €9,50, exclusief treinritjes. Voor abonnementhouders is de entree gratis, kortingsacties (m.u.v. vrijkaartjes voor de Stoomdagen) zijn niet geldig. Parkeren is gratis. Kijk voor meer informatie op de website. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in