Feest op 10 november ’18 tijdens de Internationale Modelspoorbeurs in Houten

0
966

Tijdens deze beurs kunt u meegenieten van de festiviteiten rond het 20-jarig bestaan van Hobma Modelbouw. Hobma Modelbouw is een grote modelbouwwinkel gevestigd in Elst (Gelderland). Naast het runnen van de winkel, waar echt een enorm assortiment aan modelbouwartikelen te vinden is, organiseren Rob en Annet Hobma ook de Internationale Modelspoorbeurzen in Expo Houten te Houten en in de Jan Massinkhal te Nijmegen. Daarnaast zijn zij al jaren samen met de organisator van RAIL ook direct betrokken bij het organiseren van RAIL 2019. Tijdens de Internationale Modelspoorbeurs van 10 november, waar nauw samengewerkt wordt met de HCC! m – groep, kunt u niet alleen genieten van enkele schitterende modelspoorbanen, maar is naast de vele verkooptafels ook een aantal andere onderdelen van het modelbouwgebeuren te bewonderen. Zo zijn er eenmalig enkele unieke schaalmodellen uit de privécollectie van de familie Hobma te bewonderen. Wij zijn enorm blij dat de HCC! m – groep ook aan deze unieke beurs haar bijdrage levert.

Wat kunt u op 10 november tijdens de reguliere Internationale Modelspoorbeurs verwachten:

  • Veel handelaren, die hun uitgebreide collectie modelspoorartikel aanbieden. Alles is er te koop, van het kleine spoor T-Gauge (1:450) tot grootspoor. Treinen, huisjes, bomen, auto’s, dus alles voor de aankleding van een schitterende modelspoorbaan.
  • De HCC! m – groep is aanwezig met verschillende mooie modulebanen van deze groep. Ook laten leden van de HCC! m – groep hun eigen modelspoorbanen zien en kunt u meegenieten van het digitaal laten rijden van hun treinen.
  • Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Hobma Modelbouw zijn ook andere disciplines van het modelbouwgebeuren aanwezig. U zult zeker kunnen genieten van een groot aantal schitterende schaalmodellen.
  • Zo is “de Furie” te bewonderen. De Furie is een modelboot van maar liefst 2,5 meter lengte. De Furie (de echte sleepboot) heeft een belangrijke rol gespeeld in de speelfilm die gemaakt is naar aanleiding van het boek “Hollands Glorie” van Jan den Hartog.
  • Verder zijn er demonstraties met allerlei modelvrachtauto’s, allemaal radiografisch aangestuurd. Er is o.a. een demonstratie van modelvrachtauto’s, die verzorgd wordt door Mini-Trucks.nl uit Harderwijk. Daarnaast is ook de modelvrachtautobaan van de Modelbouw Vereniging Papendrecht met een baan van 20 bij 12 meter aanwezig. De demonstraties die deze clubs verzorgen zijn echt het bewonderen waard!
  • Er komt een groep hobbyisten die met radiografische aangestuurde tanks over een brug rijden. Deze brug is ook in de juiste schaal gebouwd. Dit is geweldig om te zien! Bovendien rijdt er een RC-tank rond die een gewicht van maar liefst 2000 kilo heeft! Een echt zelfgebouwd model waar de bouwer enorm veel uren werk en kennis in heeft gestopt.

Dat laatste is niet alleen bij alle RC-modellen het geval, ook de modelspoorhobbyist besteedt enorm veel tijd aan zijn hobby. En wilt u bij het zien van al dit moois geïnformeerd worden over de bouw, schroom dan niet de bouwers aan te spreken, zij staan u graag met raad en daad te woord.

Meer informatie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here