GreenCityTrip verandering

0
418

De GreenCityTrip, een internationale nachttrein die sinds 15 oktober 2021 wekelijks vanuit Breda via Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar bestemmingen als Praag, Milaan en Venetië rijdt, heeft in zijn huidige vorm op zaterdag 26 maart 2022 de laatste rit gereden naar het buitenland gereden, op woensdag 30 maart komt de trein terug naar Breda.

Per 25 mei 2022 start GreenCityTrip met een nieuwe opzet. De trein rijdt momenteel een flinke ronde in Nederland wat de reistijd langer dan wenselijk maakt. Daarnaast is de trein in huidige vorm ook te lang voor op het station van Breda. Vanaf dan vertrekt de trein uit Amsterdam Centraal en wordt er alleen nog in Utrecht Centraal gestopt. Naast de eerder genoemde bestemmingen zal de GreenCityTrip dan ook naar bestemmingen als Goteborg, Kopenhagen, Florence en Bologna gaan rijden.

Op dinsdag 22 maart 2022 was de trein met een aanzienlijke vertraging in Nederland aangekomen als gevolg van spoorproblemen in het buitenland. TCS-locomotief 102001 passeert met de VTG/Retrack 189 211 in opzending en 14 rijtuigen het Amsterdamse Geuzenveld onder treinnummer 13492.

Klik op de foto voor de volledige weergave.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in