Grote stappen in een kleine wereld: de voortgang van Groot-Brittannië bij Miniworld Rotterdam

5de Avondopenstelling Miniworld

0
1316

Grote stappen in een kleine wereld: de voortgang van Groot-Brittannië bij Miniworld Rotterdam
Ze kunnen zeggen dat ze een mijlpaal hebben bereikt. Terwijl dit geschreven werd, werden bij Miniworld Rotterdam in de kelder de laatste delen voor de spoorlijnen aan elkaar gelegd. Het gehele frame voor 190m2 miniatuurwereld is dan klaar. Alle berghoogtes zijn uitgezet in framedelen en spanten. Daar tussendoor kronkelen de vele spoorlijnen en wegen en zijn de lopen daarvan op de verschillende hoogtes goed te zien. Nu nog wel in ieder geval want binnenkort gaan ze aan de Engelse kant beginnen met het dichtmaken van het landschap over de al aangesloten en geteste wegen en sporen. In het atelier staan al delen landschap klaar om ingebouwd te worden, waaronder historische plaatsen zoals bijvoorbeeld Stonehenge.

Nu al is goed te zien waar de bergen overlopen in rivieren, waar de sporen de tunnels in verdwijnen om over bruggen weer tevoorschijn te komen, waar linksrijdende auto’s tussen golvende Britse weilanden gaan kronkelen en waar een enorm stationsemplacement verrijst aan de voet van een stad die tegen een heuvel aan ligt met een groot kasteel op de top, geïnspireerd op Schotse steden.
Op dit moment is het ‘alle hens aan dek’ voor hen. Fulltime wordt er doorgewerkt aan dit project en de groei is significant. Nu het zagen van de onderbouw klaar is, de spanten geplaatst zijn en de rails in de laatste delen worden vast getimmerd kunnen ze het zaagstof laten neerdalen waarna de landschapsbouwers in een schone omgeving kunnen gaan beginnen met gaas en gips om de basis te gaan leggen voor wat steden, dorpen, weilanden en rotsen moeten gaan worden.

 

Langzaam groeit het landschap. Het zaag- en timmerwerk aan de Engelse zijde is klaar. De sporen en wegen zijn getest  en systematisch wordt nu van voor naar achter het landschap dicht gemaakt. Eerst gaas, dan een stevige laag gips, daarna een tweede laag gips die gemodelleerd wordt door de landschapsbouwers tot

Het Groot-Brittannië avontuur wordt vervolgd. 5de Avondopenstelling Miniworld
Zoals jullie wellicht al weten bouwen ze aan hun grootste uitbreiding van de miniatuurwereld Rotterdam. Namelijk een ruim 190 m2 groot bouwdeel met als thema Groot-Brittannië. Van de krijtrotsen van Dover, via de glooiende heuvels van midden Engeland, tot de spectaculaire bergen in de Schotse Highlands. Om dit bouwdeel zo spectaculair mogelijk te maken is de benedenverdieping bijna onherkenbaar verbouwd en uitgebreid. In de laatste paar maanden zijn weer grote vorderingen gemaakt.

Op vrijdag 18 mei 2018 wordt voor de 5e keer een speciale avondopenstelling georganiseerd om te kunnen vertellen over hun grootste uitbreiding sinds 2009: Groot-Brittannië in miniatuur. Eerdere avonden waren een groot succes en snel uitverkocht, met elke keer tot groot succes. In deze 5de editie een nieuwe wordt ingegaan wat er in de laatste maanden is gedaan, tegen welke uitdagingen zij aanliepen en hoe de komende periode eruit gaat zien. Bovendien wordt u meegenomen met een exclusieve rondleiding door de ruimte, voor en achter de schermen. Nieuw: mogelijkheid om vooraf bij Miniworld te eten! Bij deze editie is het ook mogelijk om voorafgaand Chinees bij ons te komen eten. Let op: wij hebben hiervoor maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Programma:
17:30–17:45 – inloop (voor avond inclusief maaltijd)
17:45–18:30 – Chinees eten
18:45–19:00 – (ontvangst met) koffie/ thee en iets lekkers
19:00–20:00 – presentatie Groot-Brittannië
20:00–21:00 – rondleiding Groot-Brittannië en modelatelier
21:00–21:15 – afsluiting

Kijk voor meer informatie en het kopen van een ticket op miniworldshop.nl/gb5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in