Het Nederlands Transport Museum sluit op de huidige locatie de deuren

0
764

De voorjaarsvakantie is de laatste gelegenheid om het museum in Nieuw Vennep te bezoeken. Het museum sluit op 5 maart de deuren, gaat alles inpakken en verhuisklaar maken. Helaas is de nieuwe locatie op dit moment nog niet bekend.

Voor een gezellig dagje uit met of zonder (klein)kinderen staan de volgende evenementen op het programma:

MODELBOUW WEEKEND op 4 en 5 maart
Tijdens dit weekend staat modelbouw centraal. Door het hele museum zijn er verschillende modelbouwopstellingen te zien. Zo zijn er modelspoorbanen, wordt er geracet met radiografisch bestuurbare auto’s, modelvliegtuigen en is er een opstelling met rijdende modelvrachtwagens. Op de modelspoorbanen laten diverse clubs hun modeltreinen rondrijden over de zelfgebouwde diorama’s. Op een mini-racebaan strijden schaalmodel-raceauto’s met grote snelheid om de winst. Radiografisch bestuurde vrachtwagens rijden af en aan op een industrieterrein in het havengebied. Verder zijn er verkoop stands waar o.m. bouwpakketten, verf en andere toebehoren aangeschaft kunnen worden en de zelfbouw-hobbyisten uitleg geven en vertellen over hun passie. In de TEE trein op het museumterrein zullen een aantal presentaties over de geschiedenis gegeven worden en bij goed weer is er buiten een spoorverrassing te zien.

EXPOSITIE “Transport en Speelgoed”
Een interessante expositie ingericht met brandweerwagens, vrachtauto’s en graafwerktuigen van het merk Tonka. Met een aantal auto’s mogen de kinderen spelen; zand in de vrachtauto kieperen, blokken omhoog takelen, of op de trapfiets of in de trapauto rijden. Een tweede gedeelte van de expositie is gevuld met LEGO-speelgoed; een rijdend treintje en een tafel met steentjes, waarmee de kinderen hun eigen creatie kunnen bouwen.

Kijk voor meer informatie op nederlandstransportmuseum.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in