HOVM heropent op 2 april

0
312

Na een korte verbouwing opent het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) op zondag 2 april weer zijn deuren. Om de heropening van het museum extra luister bij te zetten, rijden er deze zondag twee bijzondere historische trams uit de jaren dertig en vijftig!

De historische trams maken drie ritten van elk bijna een uur. De ritten beginnen en eindigen telkens bij het museum aan de Parallelweg (bereikbaar met HTM-lijnen 9, 11 en 12) en gaan naar respectievelijk Voorburg, Madurodam en Delft. De ritten zijn inbegrepen bij de combi-tickets voor het museum. Deze zijn verkrijgbaar in het museum en via de website van het HOVM. Reserveren wordt aanbevolen.

Voor bezoekers van het museum heeft het HOVM nog een verrassing in petto. Bezoekers ontvangen bij hun kopje koffie of thee gratis een lekkere versnapering. Tevens geldt er op 2 april een korting van 20 procent op aankopen in de museumwinkel van het HOVM.

Met de heropening van het HOVM komt een einde aan een periode van drie maanden waarin de indeling van het museum flink is gewijzigd. Deze verbouwing is een direct gevolg van de integratie van het HOVM en de werkgroep Scheveningen van de Tramweg-Stichting. Om de extra historische trams in het HOVM onder te brengen en een nieuwe restauratie- en onderhoudswerkplaats in te richten, zijn de sporen opgeknapt en is een betonnen vloer aangelegd. Deze vloer ondersteunt een grote magazijnstelling waar de reserve-onderdelen van de historische trams worden bewaard.

De heropening is tevens de start van het nieuwe HOVM-seizoen. Vanaf 8 april gaat ook de Tourist Tram weer rijden. Deze tram rijdt speciaal voor toeristen elk half uur via een aantrekkelijke route tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen.

 

Tram 1022 is een van de eerste moderne PCC-trams uit de jaren vijftig. (foto: C. Westerduin)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in