Jubileum voor Openluchtmuseum

0
905

Op zaterdag 10 april vond er een uitzonderlijk transport plaats naar het Openluchtmuseum. In het kader van het 25-jarig jubileum van de tram arriveert tramstel HTM 779. Het is de start van het jubileumjaar 25 jaar tram in het Openluchtmuseum. Tijdens de opening in de Museumweek (21, 22 en 23 april) is de aanhangwagen voor het eerst door bezoekers te zien.

25 jaar tram in het Openluchtmuseum
In april 2021 is het precies 25 jaar geleden dat de tram in het Openluchtmuseum voor het eerst ging rijden. Inmiddels rijden er acht trams op het ruim anderhalve kilometer lange tramspoor. De voor bezoekers gratis ritten worden onder andere gemaakt met een Haagse (HTM) tram uit 1921, diverse Rotterdamse (RET) trams uit 1931 en een door de eigen vrijwilligers en medewerkers gebouwde replica van de Arnhemse (GETA) tram. De rails worden onderhouden door een Amsterdamse (GVB) railreiniger. Speciaal voor dit bijzondere jubileum is een aanhangrijtuig van de HTM uit 1929 verwelkomd, de HTM 779. Dit aanhangrijtuig completeert de motorwagen 274 en doet het hele seizoen dienst in het museum, een genereuze geste mogelijk gemaakt door de Tramweg Stichting en Wassenaarse Tram.

De activiteiten in het kader van 25 jaar tram en de nieuwe presentatie in de Tramremise zijn mede mogelijk gemaakt door projectpartner Stichting Goede Doelen Nh1816.

Foto’s: Diederik Menting
Video: Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in