Jubileum Miniworld Rotterdam

0
501

Begonnen als een droom, ondanks allerlei tegenslagen gerealiseerd en uiteindelijk uitgegroeid tot de grootste overdekte miniatuurspoorbaan van de Benelux.

In 2003 krijgt Marc van Buren opnieuw last van het modelbaanvirus. Al snel ontstaat het idee om een ‘echte’ modelbaan te gaan realiseren. Eén waar je ‘doorheen kunt lopen’. Er zullen nog vele maanden volgen vol plannen maken, ‘meedenkers’ zoeken, overleggen, ontwerpen, schrappen en opnieuw beginnen voordat de zaak concreet wordt: het bedrijf Modelspoorland B.V. wordt opgericht en men vindt een geschikt pand in hartje Rotterdam. Het is dan 2005.

Een kantoorpand ombouwen tot binnenhuisattractieruimte: dat betekent sloop- en breekwerk. Langzaam groeit het ‘skelet’ van de miniatuurwereld. Landschappen, spoorlijnen, verkeers- en waterwegen verschijnen en het eigen modelbouwatelier bouwt de eerste maquettes. Uit het zicht worden vele honderden meters bedrading en heel wat elektronische componenten geplaatst, verbonden en getest. Met een ware eindsprint haalt men de geplande officiële opening op 30 maart 2007.

Sedertdien is de attractie verder uitgebouwd. Nieuwe maquettes. Kwalitatief betere verlichting. Meer ‘beleving’ in de gebouwen. Een grote uitbreiding, gestart in 2015: Groot-Brittannië in miniatuur. Nu pas voor de helft gereed, mede door de vertraging die de corona-pandemie veroorzaakte.

Die pandemie was ook de oorzaak van een moeilijke periode, waarin de attractie met moeite het hoofd boven water wist te houden. Maar dankzij ‘Rotterdams doorzettingsvermogen’ is dat gelukt, met het 3e lustrum op 30 maart jl. en de binnenkort te verwachten één miljoenste bezoeker als (voorlopig) hoogtepunt!

www.miniworldrotterdam.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in