Klein ontmoet groot tijdens Modeltrein Expo On traXS!

Ga naar Railhobby.nl/entree en profiteer van 25% korting!

0
1083

Van 15 t/m 17 maart 2019 opent het Spoorwegmuseum zijn deuren voor de 11de editie van de Modeltrein Expo On traXS! Tussen de grote locomotieven van het museum stelen de kleine evenbeelden drie dagen lang de show. De modelbanen komen uit heel Europa, er zijn banen van modelbouwers uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Polen te gast. Alle banen zijn op uitnodiging dus de kwaliteit is onverminderd hoog. Modeltrein Expo On traXS! blijft daardoor een must voor de liefhebber, maar ook voor kinderen en andere geïnteresseerden zijn de fraaie modelbanen fascinerend om te zien.

De deelnemers

Ieder jaar presenteert het Spoorwegmuseum tijdens de Modeltrein Expo On traXS! een gevarieerd aanbod van modelbanen. De kwaliteit van de banen staat altijd voorop, samen met de warme sfeer van het museum maakt dit de Modeltrein Expo tot een onmisbaar evenement. Onder de deelnemers veel bekende namen. Te beginnen met oudgediende  Didier Mozer. Hij heeft nog geen editie heeft overgeslagen, het nieuwste project van zijn bouwgroep is ‘Bard-Daizami’. Hij is niet de enige Franse bouwer die aanwezig is in het Spoorwegmuseum. Matthieu Jacquemart toont twee banen: ‘Porto Flavia’ en ‘La Banlieue’.  Bernard Junk is net als vorig aanwezig, deze keer met ‘L’Ile’, een prachtig gebouwde baan op schaal 1:43 van een fictief eiland. Jean-Pierre Bout heeft de Franse spoorlijn Marle-Montcornet als onderwerp.

Uit Duitsland treffen we o.a. Helmut Schmidt (Klosterstollen), Dietmar Allekotte (Marienfeld), Thomas Rötsch (Güterareal Winzig) en Steffen Pohl. Bijzonder is de modelbaan van Herbert Strauss, zijn ‘Metal Luggage Railway’ is slechts 85 bij 58 centimeter groot en zit in een aluminium koffertje. Kunst op de vierkante millimeter. Samuel de Zutter uit België liet zich inspireren door Egypte met zijn baan de ‘Luxor Sugarcane Valley’, de modelbaan ‘Lechenich’ van zijn landgenoot Walter Cornelis meet 150 bij 60 cm en is rondom toegankelijk voor publiek. Een Nederlandse bijdrage komt van Vincent Bode, die met zijn ‘Graafstroom’ een fictief smalspoorbaantje uit 1947 bouwde. Andere aanwezige Nederlanders zijn onder andere Lucien Eijdems (Zweifelsfall), Koen Duijsengs (Dépôt Saint Moniat) en Jan van Mourik (The Cornmill).

Een interessant lokaal project is de modelbaan van Arjan Moscoviter, zijn ‘Tolsteegbrug’ toont een tijdsbeeld van Ledig Erf in Utrecht toen daar nog een trammetje reed. Zelfs uit Polen komt een bijdrage, Sebastian Marszal bouwde in H0 zijn ‘Smalspoorstation Rusinowo’. Het is maar een greep uit het aanbod, kom vooral langs om alle prachtige modelbanen te bekijken en fotograferen. Het veld wordt compleet gemaakt door een aantal commerciële standhouders met hun nieuwste producten.

Meer informatie is te vinden op www.ontraxs.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here