Kyoto Spoorwegmuseum

0
87

Wie naar Japan vliegt en langs Kyoto komt, moet beslist een bezoek brengen aan het Spoorwegmuseum. Het museum ligt 1 station verwijderd van Kyoto Centraal. Stap uit bij station Umekoji, kosten 150 Yen (ongeveer 1,20 euro) vanaf Centraal of 15 minuten lopen.

Het voormalige stoomdepot, in 1972 als museum ingericht, is in 2016 vernieuwd en uitgebreid. Het is een modern, zeer groot, helder en overzichtelijk museum. Er is onder andere een grote draaitafel en een locloods met maar liefst 20 opstelplaatsen. Het hoofdgebouw heeft een panorama-restaurant met uitzicht op alle sporen van Kyoto Centraal Station, met op de achtergrond de pagode van To Ji.  Elke 10 minuten rijdt er een Shinkansen voorbij. Zeer indrukwekkend.

Het museum huist vele soorten locomotieven, van stoom en diesels tot hypermoderne elektrische treinen waaronder de Shinkansen series. Er is veel uitleg over pantografen, bogies (draaistellen) en andere technische zaken. Ook zijn er diverse modelspoorbanen tentoongesteld. Het is één van de mooiste spoorwegmusea ter wereld en een bezoek meer dan waard!

Door: Menno Hoekstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here