Miniworldexpress

0
667

Beste treinliefhebbers,

Op zaterdag 26 november zal er een speciale treinrit zijn naar Miniworld Rotterdam. De rit wordt gereden met  historische treinstel plan V 904 van 2454CREW.

We zullen rond 09:00 uur starten in Groningen om daarna via Assen, Hoogeveen en Zwolle naar Rotterdam (aankomst rond 12:00 uur) te rijden. We rijden rond 15:15 uur terug en zijn rond 18:30 uurweer in Groningen.

Het idee is ontstaan naar aanleiding van een artikel van NOS-journaal/Facebook dat ging over de terugbetaling van coronasteun en waarin Marc van Buren van Miniworld aan het woord kwam. Dat terugbetalen valt nu gelijk met de energiecrisis waarin mensen begrijpelijke financiële keuzes moeten maken en dat zal waarschijnlijk zijn weerslag hebben op bezoekersaantallen.

Maar als bezoekers niet naar Miniworld komen, waarom gaan we ze dan niet gewoon halen? Spontaan is daardoor het idee ontstaan tussen Jeroen Mooij (van roestrijden.nl ) en Jan Hendriks (lid MSC RailRunners Groningen) om een speciale treinrit te organiseren. Een rit met een eigen trein vol gelijkgezinde treinliefhebbers om samen een leuke dag te beleven.

Hierbij steunen wij eigenlijk alleen maar goede doelen:

  • Miniworld Rotterdam met extra bezoekers
  • 2454CREW om materieel in stand te kunnen houden
  • Wij een leuke dag in een historische treinstel én een bijzondere rondleiding in Miniworld

Wist u trouwens dat sommige modellen bij miniworld wel 3 kilometer per dag afleggen? En dat 5 dagen in de week! Dat geeft natuurlijk een enorme slijtage. Speciaal voor deze dag maakt miniworld een presentatie over het onderhoud van hun treinen en dat doen ze heel vaak door het ‘Frankensteinen’ van verschillende modellen. Heeft u nog uitgerangeerde modellen op een zijspoor staan en gunt u deze nog vele kilometers of heeft u nog onderdelen die toch in de weg liggen? Neem ze mee en schenk het aan Miniworld. Zij maken er weer iets moois van! 

Tijdens de rit valt er ook nog wat te beleven: Roestrijden.nl laat op een scherm zien hoe de treindienstleiding onze (en andere uiteraard) trein kan volgen. 

Natuurlijk is een mengeling van leden van diverse noordelijke clubs interessant om ideeën en samenwerking te bespreken tijdens de treinrit.

Jeroen heeft al vaker bijzondere ritten georganiseerd onder de naam Railsafari, te vinden op het internet. Dit zal Railsafari III thema modelbouw worden met als naam Miniworld Express.

Kosten € 70.- voor de treinreis inclusief toegang en een speciale rondleiding bij Miniworld. Eventuele lunch à € 8,75 (ook halal & vega beschikbaar) dient gelijk met de reservering besteld te worden. In verband met de capaciteit van het restaurant wordt er in groepen geluncht.

Geef je op via miniworldexpress@gmail.com voor tickets en/of informatie, al dan niet met lunch en vermeld gelijk op welke plek je wilt opstappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in