Modelspoorevenement in de Hanzehal Zutphen

0
246

Op 21 en 22 december 2019 organiseert Modelspoorclub de Blokkendoos een modelspoorbeurs in de Hanzehal te Zutphen onder de naam ‘Modelspoorbeurs Zutphen’. Met deze beurs willen zij hun passie tonen aan een groter publiek en daarnaast anderen, vooral jongeren, interesseren voor deze hobby.

Tijdens deze beurs wordt extra aandacht besteed aan de zelfbouw modelspoorbanen, gemaakt door verenigingen/leden. Het publiek kan tijdens dit weekend op een vrijblijvende manier kennis maken met de hobby. Er kan gerust gesteld worden dat dit modelspoorweekend inmiddels door zijn enorme creativiteit en zeker ook de gemoedelijkheid een begrip is geworden in zowel binnen- als buitenland.

Diverse mensen en verenigingen laten hier hun modelspoorbaan en bouwsels zien, van trein tot trams met een aantal nagebouwde projecten in schaal naar Nederlands en buitenlands voorbeeld. Deze mensen zijn ooit begonnen met een hobby en zijn deze verder gaan uitbreiden. In de loop van hun hobbyjaren zijn er steeds mooiere en grotere modelspoorbanen gemaakt. Zo is er onder andere een vereniging uitgenodigd die bestaande huizen en gebouwen compleet namaakt van karton. Niet zomaar, maar tot in de kleinste details op schaal 1:87! Tijdens dit weekend kunnen bezoekers gratis met hun (eigen of gekochte Marklin digitale trein) hun rondjes maken op een uitgelegd sporenplan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here