Oliebollenritten met historische tram van HOVM op zaterdag 17 december

0
688

Een leuke tramrit met een historische tram en na afloop een lekkere oliebol met Glühwein of chocolademelk. Dat is mogelijk tijdens de oliebollenritten die het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) organiseert op zaterdag 17 december.

Er zijn op 17 december twee ritten van elk ongeveer een uur. De eerste is om 13.00 uur, de tweede om 15.30 uur. De tweede rit rijdt gedeeltelijk in het donker, wat de decembersfeer nog eens extra versterkt. De ontvangst is in het HOVM aan de Parallelweg, bereikbaar met de HTM-tramlijnen 9, 11 en 12. De deelnemers krijgen bij de ontvangst koffie of thee en een versnapering. Tijdens een stop bij de Grote Kerk op het Kerkplein worden er chocolaatjes uitgedeeld. Na afloop van de rit staan er in het HOVM oliebollen, Glühwein en chocolademelk klaar. Het HOVM is speciaal voor de gelegenheid helemaal in kerstsfeer gebracht.

Het museum zet voor de ritten twee historische trams in: de “Blauwe Tram” A106 van de NZH en de eenmansmotorwagen 77 van de HTM. Per tijdslot zijn 46 zitplaatsen beschikbaar. De kosten zijn 25 euro per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 euro.

Kaartjes kunnen worden gereserveerd via de website van het HOVM, op het adres hovm.nl/winkel. Deelnemers ontvangen een reserveringsbewijs, dat ze kunnen printen of bewaren op hun mobiel. De betaling gebeurt op vertoon van het reserveringsbewijs bij instappen in de tram. Dit kan alleen via PIN of met creditcard. Contant betalen is helaas niet mogelijk. Overgebleven plaatsbewijzen worden ter plekke verkocht.

Foto: tram A106 van de NZH uit 1911 is een van de trams die de oliebollenritten op 17 december verzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in