Railhobby 406 (ook online)

0
3403

Railhobby 406 staat online! In dit decembernummer laat modelbouwer Cor Raad een polderschuit in H0 te water. Guus Ferrée belicht het ontstaan, de bouw en de inzet van de DR serie 45. In Railtest wordt dezelfde serie, BR 45, de zwaarste en grootste Duitse goederenstoomlocomotief van Märklin aan de tand gevoeld. In Uitgelicht neemt Chris van Diesen Roco’s nieuwste 1200 in het bruin en Berlijnsblauw onder de loep.

We gaan aan de slag met de karakteristieke Nederlandse dijkwoning van Tilly Models en Arie den Heijer maakt de Artitec sluitseinen zonder functiedecoder knipperend. We laten u meekijken met de grote en zeer complete Märklin-baan van de Pakistaanse familie Mahmood. De vloot dubbeldekkers VIRM is halverwege de levensduur en ondergaat in de werkplaats Haarlem een grote revisie. Voorafgaande wordt het remproevenprogramma doorlopen en Railhobby was daar bij.

Sander Broerse bezoekt de bron van de kalktreinen; de treinreis van Dolime, van Hermalle-sous-Huy naar Veendam. Na de artikelen over het naderende einde van de kolenmijnen bij de oosterburen is het tijd om te kijken hoe een mijn in model kan worden nagebootst. Sevrien Ferrée blikt terug op de SHM fotorit die herinnerde aan de bijzondere hoofdstukken in de tramhistorie. Dit en nog veel meer in Railhobby 406.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in