Railhobby 422 (ook online)

0
3266

In Railhobby 422 blikken we terug op de laatste jaren van de NS 1700. Zijn biokolen een groen alternatief voor de toekomst? Op 14 februari reed een op biokolen gestookte loc de eerste historische tram met publiek. Onze redactie was aanwezig en doet verslag. In het laatste deel van de Diesel-Vijven worden de rode 181 en blauwe 196 afgerond, compleet met belijning, beschrifting en vouwbalgen.

De actieve Oostenrijkse fabrikant van modeltrams heeft eind december 2019 de Flexity Zürich in H0 uitgeleverd. Modelbouwer Rob Blom neemt de zevendelige gelede tram in een Uitgelicht onder de loep. In Baan in beeld bekijken we een Amerikaanse baan. Een blikvanger van formaat, die zonder woorden de potentie van het landschap duidelijk maakt.

In december 2019 is zowel de BR 221 (V200.1) van Fleischmann als van Piko uitgeleverd. In een Railtest vergelijken we beide modellen met elkaar. Op de analoge modelbaan van de MVA ontstond de behoefte om seinen met reedcontacten automatisch te laten schakelen. In dit nummer leest u hoe zij een slimme oplossing bedachten om de metalen rails van reedcontacten te voorzien.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here