Railhobby 424 (ook online)

0
4595

In Railhobby 424 vindt u het tweede deel over de oorlogslocs. In dit deel bekijken we de Amerikaanse oorlogslocs die over de wereld werden verspreid, zowel in het groot als in nagemaakt in model. Ook is er aandacht voor de situatie op het spoor in deze crisistijd. Zowel de situatie in Nederland als in het buitenland komt aan bod.

Piko leverde onlangs de vierassige V 60 als ACTS diesellocomotief 6004 uit. In een Uitgelicht wordt dit model uitvoerig besproken. Verder gaan we aan de slag met de muziektent uit Velserbeek in H0. In de Gouden Eeuw zijn in veel handelssteden historische gevels gebouwd. Dat leidde tot de uitdaging om het tafereel in 1:87 na te bouwen. Het werden vier strekkende meters aan grachtenpanden.

Zoals veel modelspoorders is Arie den Heijer begonnen met analoog aangestuurde treinen. Zeven jaar geleden werd zijn belangstelling gewekt voor het digitaliseren. Hij vertelt welke weg hij hierin heeft gevolgd. On30 (1:48) is geen alledaagse schaalgrootte. De Fransman Jack Trèves bouwde een Cubaans diorama in deze schaal, Habana Northern. Een fictief, alleszins boeiend thema anno 1935.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in