Railhobby 427 (ook online)

0
4534

In Railhobby 427 gaan we aan de slag met het bouwen van een verlaten emplacement. Tegenwoordig zou het in Nederland haast ondenkbaar zijn dat er op toegankelijk spoor een terzijde gestelde locomotief zou staan, maar vroeger was dit niet onrealistisch. Tom Smit legt uit hoe hij een oudhollandse boerderij van Artitec heeft gebouwd.

Piko komt met een nieuw model, de NS 1136 met botsneus. De verwachtingen zijn hoog, in een Railtest onderzoeken we het model. Op vrijdag 3 juli 2020 was het zover: op die dag reden de SIG-trams van de Sneltram Utrecht voor het laatst. Dat liet men niet onopgemerkt voorbijgaan. In een Reportage doen we verslag van het afscheid.

Een H0-baan naar Nederlands voorbeeld van na 1955 is niet compleet zonder lichtseinen. Een probleem is de beperkte verkrijgbaarheid van het hoofdsein met cijferbak. Een onderzoek naar de (on)mogelijkheden resulteerde in seinen in 3D-print. Paul Peeters bouwde een zeer gedetailleerde baan in schaal 1:160. In Baan in beeld bespreken we de baan en de vele details.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in