Railhobby 428 (ook online)

0
5533

In Railhobby 428 leest u alles over de ‘Nez cassés’. Deze befaamde vierassige locomotieven van Alsthom werden ook naar andere landen geëxporteerd, zoals Portugal en Marokko. De redactie ging op bezoek bij de grootste miniatuurwereld van de Benelux, Miniworld Rotterdam, en doet in een Reportage uitgebreid verslag.

In een Railtest testen we de nieuwe Hondekop-4 in intercity-uitvoering van Artitec; treinstel nummer 790 met grijze deuren en een onderbroken blauwe baan. Begin jaren zestig startte de NS een studie voor een nieuwe serie elektrische locomotieven. Deze serie kwam niet verder dan het ontwerpstadium. Rob Mooij bouwde de NS 1400 in model volgens het ontwerp van Werkspoor.

In Baan in beeld bekijken we de baan in schaal 1 van Michiel Stolp. De minutieus gebouwde locloods, verkeersbrug en hoge stadspanden, alle voorzien van subtiele en soms humoristische details zorgen voor een indrukwekkende baan. Bert van Ekeren beschrijft in twee afleveringen hoe hij een aandrijving in de Faller containerkraan heeft ingebouwd. In dit eerste deel komt de DCC besturing aan bod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in