Railhobby 430 (ook online)

0
5038

In Railhobby 430 starten we met twee nieuwe series. Speciaal voor de beginnende of herstartende modelspoorder geeft de serie Baanontwerp inspiratie voor het ontwerpen van een baan met maximaal tien wissels. In de nieuwe rubriek Toen & Nu vergelijken we een foto uit het verleden met de situatie in het heden en bespreken we de veranderingen.

In Historie bespreken we de ETA 515. De laatste tijd krijgen alternatieve tractievormen veel aandacht. De DB had ze al in de jaren ’50, de Baureihe 515. Ze reden ook in Nederland. We bespreken de geschiedenis van deze accutrein. In de Railtest bespreken we de, door Roco nieuw ontwikkelde, accumotorwagen Baureihe 515 met stuurstandrijtuig 815.

In Baan in beeld bekijken we Court du Bouton. Door Rob de Vleeschhouwer en Wim Wijnhoud is een verbinding van Frankrijk via de Zwitserse Jura naar Duitsland in model gebouwd. Het voorbeeld voor de modelbaan is fictief, maar heeft door de geografische plaatsing toch houvast. In Sporen door de Alpen deel 2 nemen wij u mee naar een van de belangrijkste spoorverbindingen van Europa, de Gotthardbahn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in