Railhobby 434 (ook online)

0
3407

In Railhobby 434 bespreken we in Baan in beeld Braubach. Deze baan in schaal 1:32 van Walter Smit had het hoogtepunt van On traXS! 2020 moeten worden. Omdat ook On traXS! 2021 geen doorgang vindt, leest u in dit nummer alles over deze uitzonderlijke modelbaan. In deel 4 van Baanontwerp vervolgen we de serie voor (her)starters met een klassieke modelbaan op een vlakke plaat. Dit railplan combineert de stoomtijd met het heden.

Op beurzen hebben de meeste modelbanen en zeker de diorama’s een passende achtergrond. In deel 2 van Achtergronden bouwt Jaap Stoter de achtergrond in reliëf met ledverlichting. Sinds 2006 bouwt Rob Schot met een kleine groep modelbouwers van de Apeldoornse modelspoorclub VAMES aan een modulebaan naar Amerikaans voorbeeld. Van bouwpakketten heeft hij de overstap naar scratch building gemaakt.

De NS 1200 is een tijdloze machine die ondertussen al bijna zeventig jaar op de Nederlandse sporen aan te treffen is. Reden te meer om in de serie Treinsamenstellingen eens te kijken of we samenstellingen kunnen maken met dit icoon van het Nederlandse spoor. In een Reportage reizen we af naar Zuid-Afrika, waar vanwege de Covid-19-pandemie een deel van de infrastructuur is gestolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in