Railhobby 436 (ook online)

0
3324

In Railhobby 436 leest u alles over de Nightjet. In de twintigste eeuw vormden nachttreinen de ruggengraat van het Europees lange afstandsvervoer. Concurrentie van buitenaf, maar ook die uit eigen huis, tastte die leidende positie aan. Maar nu staat de nachttrein op uit een diepe slaap. In de serie Baanontwerp met eenvoudige railplannen is het onderwerp dit keer een grensstation met locomotiefwissel.

In Doen gaat Robert Müller aan de slag met graffiti op een huifwagen van Piko. In Techniek bespreken we elektronica voor beginners. Elektronica is inmiddels tot in de haarvaten van de modelspoorhobby doorgedrongen. Jaap van Leeuwen belicht Arduino. Daarmee kan op een eenvoudige en goedkope manier veel op de modelbaan worden aangestuurd.

Op zondag 28 juni 2020 reed de kleine Poolse drieassige TKh 053 53 voor de allerlaatste keer in Wrocław (Breslau) voordat de ketelkeuring twee dagen later verliep. In een Reportage doen we verslag van deze laatste rit. In deel 2 van Baan in beeld meer over de staalfabriek Dillingen in schaal H0, gebouwd door de leden van de Eisenbahnfreunde Dillingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in