Railhobby 438 (ook online)

0
2984

In Railhobby 438 vindt u een uitgebreide Reportage over de Botlekbrug. In de haven van Rotterdam gaan ProRail en Rijkswaterstaat de laatste fase in van de mega-operatie. De betonnen reus met enorme brugdekken kent in Europa geen gelijke. In de serie Baanontwerp maken we een drietrapsraket met een steenfabriek als middelpunt. Een groeve, een fabriek en een losplaats aan de rivier.

In de rubriek Doen gaan we aan de slag met het bouwen en verven van een vakwerkhuis. Verder vervolgen we de bouw van de NBDS 118. In dit tweede deel belichten we de bouw van de tender en completeren de locomotief. In Baan in beeld presenteren we de gedetailleerd uitgevoerde smalspoorbaan Jean Ville van modelbouwer Jan van Remmerden.

Het was een ongekend huzarenstukje, de berging in 1990 van enkele tandradlocs uit Vietnam. Het lukte, al waren de hobbels fors. Nu heeft de Dampfbahn Furka Bergstrecke onder meer de HG 4/4 nr. 704 in gebruik. In Historie bespreken we het grote voorbeeld en in een Railtest nemen we het LGB-model onder de loep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in