Railhobby 441 (ook online)

0
3176

In Railhobby 441 starten we met een nieuwe vervolgserie waarbij we de NS-series op volgorde uitlichten. We starten met de NS 1000. Eind 1947 startte in Zwitserland de bouw van de eerste door NS bestelde elektrische locomotief. De legendarische loc heeft het, ondanks tekortkomingen, nog aardig lang uitgehouden. Daarnaast vindt u in dit nummer een interview met André van Duin over De Grote Kleine Treinencompetitie.

De meeste lezers zullen het gebruik van een 3D-printer binnen de hobby wel kennen. Er zijn diverse toepassingen te bedenken. Van het printen van een straatnaambord, gevels van gebouwen tot hele achtergronden. We gaan in op de vele mogelijkheden. Verder gaan we aan de slag met de bouw van een villa van Faller. De redactie heeft de bouw tot aan de oplevering gevolgd.

Met een kleine ceremonie namen de Bentheimer Eisenbahn (BE) en oliebedrijf Wintershall Dea op 5 augustus 2021 officieel afscheid van het olievervoer per spoor. In een Reportage blikken we terug op het olieverkeer per spoor. Op 8 juli 2021 werd door DB werkplaats Cottbus en modelspoorfabrikanten Märklin en Piko een bijzondere locomotief gepresenteerd, de BR 218 497-6. We bespreken het model in een Railtest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in