Railhobby 453 (ook online)

0
2590

In Railhobby 453 bespreken we de vrije impressie van Hans Niemeijers Ligne des Pignes in Baan in Beeld. De gehele spoorlijn nabouwen is geen optie, dus het station Levens-Plan-du-Var is als voorbeeld genomen om hiermee een eigen interpretatie van de omgeving te realiseren. Ook kunnen we lezen over de ervaringen van het Oranje Team en Groene Team tijdens De Grote Kleine Treinencompetitie.

Tijdens de Smalspoormodelbouwdagen in het Smalspoormuseum Stoomtrein Katwijk Leiden kon het publiek haar stem uitbrengen en daarmee de winnaar van de A6-dioramawedstrijd bepalen. De resultaten blijken alle verwachtingen te overtreffen. In dit eerste deel van de tweedelige serie komen verschillende diorama’s aan bod.

In een Railtest nemen we de Tågkraft Nohab TMX 1033 van de modelspoorfabrikant Dekas Nohab onder de loep. Deze diesellocomotief heeft ook een eigen gezicht, zoals wel meer ‘Bolle Neuzen’ van de fabrikant Nohab. Lees daar meer over in de driedelige serie ’Bolle Neuzen’ in Historie. En in Reportage kijken we naar de jaren 60-fotoritten in het Emmental van drie normaalspoorstoomlocs. Een zeldzame gelegenheid om deze onder stoom te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in