Railhobby 454 (ook online)

0
2390

Railhobby 454 staat in het teken van de winter. Voor een Reportage reizen we mee met de stoomsneeuwfrees R 12. In Uitgelicht lichten we sneeuwruimers, -ploegen en -frezen van diverse fabrikanten uit. Bij de spoorwegen wordt het spannend als de temperatuur onder het vriespunt daalt. Speciale draaiboeken komen dan uit de kast. We bespreken de verschillende wintermaatregelen. In Baan in beeld bekijken we een winterdiorama.

In Historie gaan we in de op geschiedenis van de posttrein in Nederland. In mei 1997 vond het laatste postvervoer per binnenlandse posttrein plaats. Daarmee eindigde een traditie die ongeveer zo oud was als de trein zelf. Op 12 november was de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie, seizoen 2. We interviewen de winnaar, Team Blauw, en blikken met hen terug op de wedstrijd.

Hoe weten we hoe snel de trein rijdt of wat de minimumsnelheid van een locomotief is? Modelbouwer Rob gaat met een handig hulpmiddel, de speedometer, aan de slag. In Railhobby 453 bespraken we het eerste deel van de inzendingen van de A6-dioramawedstrijd. In deze uitgave passeren de andere diorama’s de revue. In een Railtest nemen we de DB BR 93 in H0 van Piko onder de loep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in