Transportmuseum blijft open tot eind voorjaarsvakantie

0
1732

Helaas is het onzekerheid troef in het Nederlands Transport Museum. Gaat het dicht, blijft het open? Was eerst besloten tot en met de Kerstvakantie open te zijn, is inmiddels duidelijk geworden dat het museum tenminste open blijft tot en met de voorjaarsvakantie.

De onzekerheid heeft te maken met de ontwikkelingen in de nabije toekomst; worden er op het terrein van de oude Lucas Bolsfabriek op korte termijn woningen gebouwd, of gaat het nog een hele lange tijd duren voordat palen de grond in gaan? De ontwikkelaar staat klaar om te beginnen, en het museum maakt zich op voor een aankomende verhuizing. Maar of het allemaal zo snel gaat….

Ondertussen houdt het museum haar deuren open en is er een mooie tentoonstelling over ‘transport en speelgoed’. Centraal staat ‘Tonka’ speelgoed (met name voertuigen). Kinderen kunnen spelen met LEGO, en kunnen lekker actief zijn (o.a. op het springkussen…!). Natuurlijk is ook de reguliere expositie (over 2000 jaar Nederlandse transportontwikkeling) te bezoeken; van de eenvoudige Romeinse reiswagen via de imposante Douglas DC-2 en de prachtige TEE-trein tot aan de futuristische Superbus van Wubbo Ockels!

Algemene museuminfo:
Het Nederlands Transport Museum is 6 dagen in de week geopend van 10:00 – 17:00 uur (maandags gesloten) en is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. Entree volwassenen €10, kinderen 4 t/m 12 jaar €7 en tot 4 jaar gratis. Meer informatie over het museum is te vinden op www.nederlandstransportmuseum.nl en www.facebook.com/NederlandsTransportMuseum. Op onze website vindt u tevens de aangepaste openingstijden tijdens de kerstvakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in