Wederopbouwverhalen in het klein

0
267

Rotterdamse Verhalen Vierdaagse: 14 t/m 17 mei 2020 Miniworld Rotterdam

Wederopbouw
Wist u dat het Groothandelsgebouw een symbool van wederopbouw is? En dat dit jaar de Euromast, een ander symbool van wederopbouw, 60 jaar bestaat? Van 14 t/m 17 mei staat Miniworld Rotterdam in het teken van de inmiddels 8ste editie van de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse, vol verhalen over de wederopbouw van Rotterdam. Met deze vierdaagse sluit Miniworld aan bij de Opbouwdag Rotterdam (18 mei), wat tevens een opmaat is naar de Dag van de Architectuur in Rotterdam (20 en 21 juni). De verhalen kunnen online bekeken worden op de website van Miniworld. De verhalen worden ook uitgebeeld bij Miniworld. Voorlopig is het echter niet mogelijk om de verhalen op locatie te bekijken. Maar u bent van harte welkom om langs te komen en de maquettes te bekijken zodra Miniworld haar deuren weer geopend heeft.

2020
Is een speciaal jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren, het is 80 jaar na het bombardement en de Euromast, één van de symbolen van wederopbouw, bestaat dit jaar 60 jaar. Dit en meer is te lezen tijdens de Rotterdamse Verhalen Vierdaagse.

Maquettes
Door het bombardement van 14 mei 1940 was het hart van de stad Rotterdam verwoest. Rotterdam heeft de wederopbouw heel rigoureus aangepakt en de ideeën voor een functionele stad heel consequent doorgevoerd. In Miniworld Rotterdam staan veel voorbeelden van die wederopbouw in de vorm van maquettes van bijzondere (wederopbouw)gebouwen. Bijzonder op het gebied van architectuur, maar ook gebouwen waarover we mooie verhalen vertellen. Maar hoe breng je die verhalen nu naar buiten? Miniworld biedt een uniek platform hiervoor: een driedimensionale miniatuurwereld aan de hand waarvan die prachtige verhalen verteld kunnen worden, wat zij ook wel ‘de vierde dimensie’ noemen. Denk hierbij aan gebouwen die symbolisch zijn geworden voor de wederopbouw zoals het Bouwcentrum Rotterdam en het Groothandelsgebouw, maar ook gebouwen als de Euromast en Ahoy. Ook is in Miniworld nog een stukje te zien van het Rotterdam van voor het bombardement. Via foto’s, maar ook via maquettes zoals die van de Maasbruggen, het Hofpleinstation en de Delftsche Poort.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here