Winnende baan treinencompetitie komt in Sneek

0
606

Afgelopen zaterdag was de spannende finale van De Grote Kleine Treinencompetitie. Team oranje en blauw maakten twee topbanen met als thema de vier jaargetijden. Voor de jury een lastige opgave om een winnaar te kiezen. Dat werd uiteindelijk team blauw. Die winnende baan is te zien vanaf dinsdag 15 november in het Modelspoor Museum in Sneek.

De afgelopen zes weken hebben modelbouwers op tv laten zien waar ze toe in staat zijn. Er werden in korte tijd banen gebouwd met als thema beroemde treinreizen, beroemde sprookjes, Nederland oh Nederland, werk aan de winkel en op vakantie in Europa. Voor de finale was het thema de vier jaargetijden met als extra opdracht om twintig bomen te maken, te zorgen voor een festiviteit per seizoen en ieder teamlid moest een persoonlijk verhaal op de baan hebben. Dat leverde twee geweldige topbanen op. Winnaar werd uiteindelijk team blauw.

Ter afsluiting van De Grote Kleine Treinen Competitie komt het winnende blauwe team op zondagmiddag 20 november naar het Modelspoor Museum. Samen met team Groen uit Friesland tonen ze hun banen en de gouden locomotief. En captain Astrid van team Groen ontvangt een bronzen locomotief en toont haar gouden dwarsligger.

Foto’s: Modelspoor Museum

Meer lezen over De Grote Kleine Treinencompetitie? Lees hier het interview met de jury & Team Paars en het interview met Team Oranje & Team Groen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in