Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Modelspoor Tilburg

21 september 2019 @ 10:00 - 17:00

In 2018 is de eerste editie van Modelspoor Tilburg gehouden in de oude Wagenmakerij. Hier was tot 2011 de NS hoofdwerkplaats gevestigd. Een plek met een enorme spoorweghistorie. De eerste editie van Modelspoor Tilburg is een groot succes geweest en druk bezocht. Dit jaar kunt u de beurs bezoeken op 21 september 2019.

Naast exposanten en demonstraties is er ook veel aandacht voor de bijzondere geschiedenis van de Spoorzone. Er zijn rondleidingen die verzorgd worden door de Stadsgidserij Tilburg. Tijdens de rondleidingen ontdekt u de Spoorzone en komt u op plekken die anders voor publiek gesloten blijven. Uiteraard met uitleg over de rijke geschiedenis van de Spoorzone. Er zijn verhalen van oud-werknemers van de NS hoofdwerkplaats te zien en te horen. Deze oud-medewerkers helpen ook mee met de organisatie van Modelspoor Tilburg. Ook is er een foto-expositie over de geschiedenis van de Spoorzone. Hier leest u meer over de geschiedenis van dit bijzondere gebied.

Tijdens Modelspoor Tilburg rijden er bijzondere gereviseerde stoomlocomotieven heen en weer tussen Den Bosch en Tilburg. Dit zorgt voor een nog leukere spoorwegbeleving tijdens Modelspoor Tilburg en zal zeker voor extra geïnteresseerde bezoekers zorgen. Hoogtepunt zal een “23-Treffen” zijn, drie locomotieven uit de Baureihe 23 zullen acte de présence geven. Een unieke en historische gebeurtenis op de hoofdlijn!

Modelspoor Tilburg richt zich niet alleen op de modelspoorhobbyist. Maar ook op geïnteresseerden uit Tilburg en omgeving die meer willen weten over de Spoorzone of kennis willen maken met modelspoor. Of gewoon als leuk dagje uit. Iedereen is welkom, van jong tot oud.

Wilt u zich inschrijven, dat kan via deze link.

 

 

Gegevens

Datum:
21 september 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.modelspoortilburg.nl/

Organisator

Modelspoor Tilburg
Telefoon:
085 - 301 29 50
E-mail:
info@modelspoortilburg.nl
Website:
www.modelspoortilburg.nl

Locatie

Oude Wagenmakerij
Burgemeester Brokxlaan
Tilburg, Noord-Brabant 5014 DC Nederland
+ Google Maps