Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nederlandse Modelspoor Federatie op 50PlusBeurs

17 september 2019 @ 10:00 - 21 september 2019 @ 17:00

€20

De Nederlandse Modelspoor Federatie NMF heeft het initiatief genomen, namens de aangesloten verenigingen, een stand in te richten op de 50PlusBeurs van 17 t/m 21 september in de Jaarbeurs te Utrecht!

Tijdens deze beurs herinneren we bezoekers aan de modelspoorbaan uit hun jeugd en laten we zien wat je anno 2019 met deze geweldige hobby kan doen. De stand zal ingericht zijn als een oude stationswachtkamer en in de stand vinden een aantal aspecten van de hobby een plekje.

Het aspect rijden
Er zal een nostalgisch dubbel railovaal met eenvoudige aankleding te zien zijn waarin de rails van oud-metaal uit de jaren ‘50 tot een moderne kunststof anno 2019 verwerkt zijn. Op de baan draaien zowel treinen uit de jeugd van de bezoekers als hypermodern materiaal hun rondjes. Hierdoor wordt een feest van herkenning gecombineerd met inzicht in de ontwikkeling van de techniek de afgelopen 50 jaar!
Boven dit railovaal zullen modellen en rails van alle gangbare schaalgroottes rijdend te zien zijn. De bezoeker kan hier zelf zien dat veel ruimte voor de hobby leuk maar zeker niet noodzakelijk is!

Het aspect verzamelen
Een groep hobbyisten legt zich toe op verzamelen van modellen. Voor deze mensen staat een hypermoderne vitrine opgesteld, stofvrij, met prachtige verlichting en gevuld met het mooiste dat de verschillende fabrikanten te bieden hebben.

Het aspect spelen met je (klein-) kinderen
Binnen de railovaal van het aspect rijden vindt de bezoeker een heen en weer rijdend treinstel met rails die speciaal voor jonge kinderen ontwikkeld zijn. Ook de ouderen zijn tegenwoordig geboeid door de geweldige technische mogelijkheden van dit praktisch onverwoestbare systeem dat zo kindvriendelijk is dat een kind van een jaar of vijf hier zelfstandig mee aan de slag kan. Het binnen de NMF voor deze speelbaan ontwikkelde systeem van modules, C-TRAK genaamd, is eveneens te bekijken.

Het aspect digitaal besturen
In een ander deel van de stand staat een kleine demonstratietafel waarop de moderne besturingsmethode met behulp van een computer en digitale besturingsapparaten van verschillende gangbare merken aan de bezoeker getoond en uitgelegd kan worden.

Het aspect bouwen
Veel mensen vinden het leuk gebouwen, bomen en landschap zelf te bouwen en te modelleren. Tijdens de beurs zullen deze aspecten van de hobby voortdurend, door verschillende teams, gedemonstreerd worden. De demonstraties worden dagelijks door andere teams verzorgd.

Het aspect lezen en kijken
Tijdschriften lezen, films kijken en websites bezoeken. Voor de groep hobbyisten die zich hierop wil richten laten we in een kleine opstelling zien wat er op dit gebied anno 2019 voor mogelijkheden zijn.

Gegevens

Begin:
17 september 2019 @ 10:00
Einde:
21 september 2019 @ 17:00
Kosten:
€20
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.50plusbeurs.nl/

Organisator

Nederlandse Modelspoor Federatie
Telefoon:
0571 271 476
E-mail:
secretaris@nmf.nl
Website:
https://www.nmf.nl/

Locatie

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein
Utrecht, Utrecht 3521 AL Nederland
+ Google Maps