Railhobby 408 (ook online)

2
2273

In deze uitgave presenteren we de eerste aflevering van de inzendingen die op Eurospoor 2018 waren te zien. In Baan en Beeld belichten we deze keer een chemische modulebaan in H0. Myron van Ruijven doet verslag van zijn bezoek aan de werkplaats van DB Cargo Polska waar tientallen Nederlandse 6400’en een ombouw en revisie ondergaan. Modelbouwer Rob Mooij bedacht en bouwde een werkende laadkraan voor een oplegger voor stenentransport. In Uitgelicht belicht Ton Oosterom het grootvoorbeeld van de elocs type 125 en Chris van Diesen de door van Biervliet uitgeleverde 2555. Daarnaast neemt Chris van Diesen de Brawa Twindexx Vario IC 2 onder de loep. In Reportage leest u deel 2 over de rijke historie van de Poolse fabriek waar de NS ICNG wordt gebouwd. In Historie beschrijft Guus Ferrée de Deutsche Reichsbahn E 19, die door WO II nooit hebben kunnen excelleren.

Het is dit keer een keer een nek aan nek race tussen de E 19 11 (Fleischmann) en Märklins nieuwe E 19 12 in Railtest. Deze uitgave bevat tevens deel 2 van het artikel over de Chinese mijnstad; Fuxin biedt op elke vierkante centimeter de mooiste fotomotieven. Dit en natuurlijk nog veel meer in deze uitgave van Railhobby.

2 REACTIES

 1. Op pagine 48 van Railhobby 408 staat een foutje in het bijschrift van foto 3.
  ‘ Links staat Märklin en rechts het Fleischmann model ‘ .
  Dit moet andersom zijn, links staat het Fleischmann en rechts het Märklin model.

 2. Geachte,

  Ik heb geen abo op rail hobby maar ik heb wel interesse voor de nummers waar deel 1 en deel 2 instaat van Chinese mijnstad daar ik enkel deel 2 zie in nr 408. Is dit mogelijk om die boeken nog te verkrijgen en wat is de prijs voor die 2 boeken , ik woon in België.
  Dank bij voorbaat en hopend op snel nieuws.

  Groeten ,
  De Metsler Marc uit België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here