Railhobby 446 (ook online)

0
2653

In Railhobby 446 leest u alles over de Oostenrijkse Krokodil. Wie in spoorse samenhang praat over een ‘Krokodil’, heeft het vaak over de gelede locomotieven van de Zwitserse spoorwegen. Maar ook in Oostenrijk was dit materieel in gebruik. De gelijkenis is evident. In Historie bespreken we de geschiedenis van deze bijzondere loc. In een Railtest nemen we het Märklin en Trix model onder de loep.

Op Eurospoor 2021, gehouden van 29 tot 31 oktober in Utrecht, was de door de Duitse modelspoorclub MEC 01 gebouwde BLS Südrampe een van de blikvangers. In Baan in beeld bekijken we de MEC Münchberg. In december 2021 kwam een einde aan de inzet van de originele Sprinter, het StadsGewestelijk Materieel. In een Historie staan we stil bij de geschiedenis van dit materieel.

Het rollend materieel van Märklin in schaal H0 kent in hoofdlijnen twee soorten koppelingen. We gaan in op de verschillen en de mogelijkheden die de diverse uitvoeringen voor een soepel verlopend rangeerbedrijf bieden. Eind jaren 1970 ontstond in de Duitse locomotiefbouw het idee voor een ‘Telelok’ voor de rangeerdienst. We bouwen het model in schaal H0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in