Railhobby 448 (ook online)

0
2469

In Railhobby 448 bekijken we de gelede autolaadwagens type Lacs. We gaan in Historie in op de technische aspecten van deze speciale goederenwagens. In Uitgelicht bespreken we de autotransportwagen Lacs/Laes en DB Offs 55 van Exact-Train. Op Eurospoor 2021 waren meerdere fraaie modelbanen te bewonderen, zoals station Rosswein in schaal N. In Baan in beeld bekijken we deze baan en spreken met de bouwers.

Werkmaterieel waar beweging in zit, heeft bij modelbouwer Rob bijzondere aandacht. Na enige studie heeft hij het voorbeeld van een DAF-schaarkipper in model omgezet. Daarnaast leggen we uit hoe u de Plan V van Fleischmann met een bescheiden budget en wat handigheid kan updaten en digitaliseren. In deel 2 van de Oostpoort gaan we beginnen met de ruwbouw van het monumentale pand.

Geen enkele diersoort roept zoveel associaties op met de spoorwegen in Zwitserland als de krokodil. Dat geldt zowel voor de normaalsporige locomotief van de SBB als de kleinere collega in dienst van de Rhätische Bahn. Deze laatste was in 2021 een eeuw oud. In Historie gaan we in op de geschiedenis van deze locomotief. In een Railtest nemen we het LGB model van de Krokodil onder de loep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in